ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ | Ανέδειξαν ζητήματα της Υπηρεσίας στο Αεροδρόμιο

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ | Ανέδειξαν ζητήματα της Υπηρεσίας στο Αεροδρόμιο

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε αντιπροσωπεία της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών, στο πλαίσιο περιοδείας, μέσα από την οποία αναδεικνύονται προβλήματα και αναζητώνται λύσεις τους, σε ό,τι αφορά συναδέλφους τους που έχουν μετακινηθεί στα αεροδρόμια που έχουν παραχωρηθεί στη Fraport.
Το μέλος της Κίνησης, Σπύρος Ζαμπάτης που υπηρετεί στην Π.Υ. Λευκάδας, καθώς και συνάδελφοί του στη Ζάκυνθο συναντήθηκαν με τη διοίκηση του Διεθνούς Αερολιμένα του νησιού μας και περιηγήθηκαν στο χώρο που στεγάζεται η Π.Υ. του Αερολιμένα . Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε ίδιος, το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν εργασίες για την κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν την Υπηρεσία.
Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με το Διοικητή της Π.Υ. Ζακύνθου, Ανδρέα Στεμπίλη και συναδέλφους τους, με τους οποίους συζήτησαν για την πρόσφατη δασική φωτιά στις Μαριές, ένα συμβάν «το οποίο ανέδειξε όλα όσα είχε επισημάνει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση και που θα οφείλονταν στη συνεχή αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής προκειμένου να επανδρωθούν ιδιωτικοποιημένα αεροδρόμια της χώρας», λέει ο κ. Ζαμπάτης. «Συνάδελφοί μας κλήθηκαν να εργαστούν για 30 έως και 50 συνεχόμενες ώρες, με ανακλήσεις ρεπό και με μόνη τροφή 2 σάντουιτς ανά 24ωρο και με ελάχιστο χρόνο ανάπαυσης». Ο κ. Ζαμπάτης ανέφερε και το ζήτημα της άδειας που δόθηκε σε πυροσβέστες της Υπηρεσίας Αεροδρομίου να συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης στις Μαριές. Όπως είπε, «όταν ρωτήθηκε ο Διοικητής της Π.Υ. Αεροδρομίου για την άδεια αυτή, απάντησε πως δόθηκε από τον Περιφερειακό Διοικητή Ιονίων Νήσων, κ. Γεωργακόπουλο. Οι Πυροσβέστες από το Αεροδρόμιο μετέβησαν στην Π.Υ. Ζακύνθου για να συμμετέχουν την κατάσβεση, χωρίς να έχουν εξοικειωθεί με τα νέα οχήματα που έπρεπε να χειριστούν, αφού κάποια από αυτά έχουν διαφορετικό χειρισμό και είναι κατάλληλα για ένα χώρο αεροδρομίου αλλά όχι για δασικούς δρόμους», είπε ο κ. Ζαμπάτης. Διερευνάται εξάλλου το γεγονός ότι πυροσβέστες που επιχειρούσαν στη δασική πυρκαγιά των Μαριών, ήταν καταγεγραμμένοι ότι υπηρετούσαν στο αεροδρόμιο.

 

πηγη:imerazante.gr

Επιστροφή πίσω: Αεροπορικά Ειδησεογραφικά Νέα
κορυφή σελίδας